Tortadömping hétvége 1. számú tortája 😄 Nálunk ez a torta már hagyomány,mert annyira szeretjük. Savanykás málnás, édes tejszinhabos.... 😋 és nem utolsó sorban gyorsan el is készíthető!
Hozzávalók:
26 cm-es csatos tortaformához
Gluténmentes piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt vagy gluténmentes süteményliszt
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat,majd a sárgáját keverjük habosra 2 kanál cukorral.
2. Verjük fel a tojások fehérjét is 2 kanál cukorral!
3. Óvatos mozdulatokkal fakanállal keverjétek össze a két masszát,majd szitáljátok bele a 4 evőkanál rizslisztet. Keverjétek jól el azt is óvatos mozdulatokal.
4. Tegyétek sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm) és kb. 20 perc alatt süssétek aranysárgára!
5. Vegyük ki a piskótát, amíg kihűl és közben folpack-al vonjuk be a tortaforma oldalát belülről,hogy a krém majd ne ragadjon oda és szép legyen az oldala.
Málnás krém:
7.5 dl laktózmentes tejföl
7.5 dl laktózmentes tejszín
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
Kb. 0.5 dl Piroska málnaszörp
Kb. 2 fagyisdoboznyi málna ( nekem most fagyasztott itthoni málnám volt, bolti málnából 2 zacskóval/dobozzal tehettek bele nyugodtan)
Elkészítés:
1. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, szörpöt és a zselatint tegyétek egy edénybe, majd kis lángon kezdjétek melegíteni. Közben a málnát is beletehetitek. Forralni nem szabad‼️ Csak addig melegítsétek, amíg "csípős" meleg nem lesz. Tegyétek félre hogy kihűljön!
2. A tejszínt verjétek fel,majd keverjétek össze (fakanállal) a kihűlt krémmel. Ha robotgéppel keveritek, előfordulhat hogy összeugrik a krém. Kóstoljátok meg és ízlés szerint tehettem bele még szörpöt vagy cukrot is, illetve ha nem elég savanyú és szoktam bele facsarni egy kis citromlevet is, úgy lesz az igazi 😉
3. Öntsétek a piskótára, majd hagyjátok dermedni, legalább 1 éjszakát!
Gyümölcsökkel, tejszinhabbal, temperált csokival díszíthetjük🍫
Megjegyzések
Megjegyzés küldése