Málnás habos torta

Tortadömping hétvége 1. számú tortája 😄 Nálunk ez a torta már hagyomány,mert annyira szeretjük. Savanykás málnás, édes tejszinhabos.... 😋  és nem utolsó sorban gyorsan el is készíthető! 




Hozzávalók: 

26 cm-es csatos tortaformához

Gluténmentes piskóta: 

4 tojás

4 evőkanál cukor 

4 evőkanál rizsliszt vagy gluténmentes süteményliszt 

Elkészítés: 

1. Válasszuk szét a tojásokat,majd a sárgáját keverjük habosra 2 kanál cukorral.

2. Verjük fel a tojások fehérjét is 2 kanál cukorral! 

3. Óvatos mozdulatokkal fakanállal keverjétek össze a két masszát,majd szitáljátok bele a 4 evőkanál rizslisztet. Keverjétek jól el azt is óvatos mozdulatokal.

4. Tegyétek sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm) és kb. 20 perc alatt süssétek aranysárgára! 

5. Vegyük ki a piskótát, amíg kihűl és közben folpack-al vonjuk be a tortaforma oldalát belülről,hogy a krém majd ne ragadjon oda és szép legyen az oldala.

Málnás krém: 

7.5 dl laktózmentes tejföl 

7.5 dl laktózmentes tejszín

20 dkg cukor 

2 csomag vaníliás cukor 

20 g zselatin 

Kb. 0.5 dl Piroska málnaszörp 

Kb. 2 fagyisdoboznyi málna ( nekem most fagyasztott itthoni málnám volt, bolti málnából 2 zacskóval/dobozzal tehettek bele nyugodtan) 

Elkészítés: 

1. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, szörpöt és a zselatint tegyétek egy edénybe, majd kis lángon kezdjétek melegíteni. Közben a málnát is beletehetitek. Forralni nem szabad‼️ Csak addig melegítsétek, amíg "csípős" meleg nem lesz. Tegyétek félre hogy kihűljön!

2. A tejszínt verjétek fel,majd keverjétek össze (fakanállal) a kihűlt krémmel. Ha robotgéppel keveritek, előfordulhat hogy összeugrik a krém. Kóstoljátok meg és ízlés szerint tehettem bele még szörpöt vagy cukrot is, illetve ha nem elég savanyú és szoktam bele facsarni egy kis citromlevet is, úgy lesz az igazi 😉

3. Öntsétek a piskótára, majd hagyjátok dermedni, legalább 1 éjszakát!

Gyümölcsökkel, tejszinhabbal, temperált csokival díszíthetjük🍫






Megjegyzések