Tejszines-vaniliás - pirosgyümölcsös szelet

Hatalmas adag süti lett belőle,mert Húsvétra készült,de ha ti nem szeretnétek ekkorát,akkor nyugodtan felezzétek el az adagokat. 
Abban az esetben elég 1 tepsi piskóta,amit közepén ketté vágtok, így meglesz a teteje és az alja is a sütinek egy sütésből. 


Hozzávalók: 

Nagy gáztepsi méret, ebből kell 2 db 8 tojásos piskóta.
Egy tepsi piskóta hozzávalói:


8 tojás
8 evőkanál cukor
csipet só
2evőkanál Schar Farina gluténmentes lisztkeverék
 https://torokcsoki.hu/Schar-farina-glutenmentes-lisztkeverek
4 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 kiskanál sütőpor
3 evőkanál étolaj

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A tojások fehérjébe tesszük a sót, elkezdjük felverni, majd amikor már habosodik, hozzáadunk apránként 5 evőkanál cukrot. Amikor a hab kb. borotvahab állagú, áttérünk a tojás sárgájára.
Az 8 tojás sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál olajjal.
Fakanállal óvatosan összekeverjük, majd beleszitáljuk a liszteket, sütőport és a kakaóport, majd addig kevergetjük nagyon lassan, amíg egynemű nem lesz a tészta. 
Sütőpapíros tepsibe tesszük és kb. 170 fokon kb 20 -25 perc alatt megsütjük. Mivel a tepsi nagy, a tészta sem lesz túl magas, ezért nem kell neki túl sok sütési idő.
Ha kész, elkészítünk még egy piskótát ugyanígy.
 
Gyümölcsös réteg
1 zacskó (kb fél kg) pirosgyümölcsös keverék - lehet fagyasztott vagy friss is.
Kb 2 dl mandulatej
Fél zacskó vaníliás főzős pudingpor
Cukor ízlés szerint (én kb. 3 evőkanállal tettem bele)
A mandulatejet csomómentesre keverjük a pudingporral és a cukorral.
A gyümölcsöket puhulásig forraljuk, krumplinyomóval vagy villával kicsit összenyomjuk,majd hozzáönjük a pudingos keveréket és sűrűsödésig főzzük. Ha már nem tűz forró, rákanalazzuk a piskótára.

Pudingos krém: 
6 dl mandulatej
2 csomag vaníliás puding (főzős)
6 evőkanál cukor
2 dl laktózmentes habtejszín vagy tejmentes tejszín
1 csomag habfixáló

A mandulatejet, cukrot éss pudingport csomómentesre keverjük,majd sűrűre főzzük.
A tejszínt felverjük a habfixálóval és ha kihűlt a puding, összekeverjük. 
Rákenjük a gyümölcsös rétegre. A tetejére pedig rátesszük a másik piskótalapot. 
Hűtőben pihentetjük pár órát. 
A tetejét porcukorral megszórva vagy akár olvasztott csokival megkenve találhatjuk. 


Megjegyzések