Mézes puszedli cukormázzal





Az eredeti recept Veronikától származik.
Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha mézes puszedli 💙

Recept:

125g Schar Farina liszt 

50g rizsliszt 

30 g porcukor 

60 g akácméz 

1 tojás 

35g margarin (langyos)

1 kiskanál szódabikarbóna 

1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék 

csipet só 

A hozzávalókat összekeverjük robotgéppel.

Kb. fél órára hűtőbe tesszük. 

Átgyúrjuk,majd kb. 18 egyforma részre osztjuk. Ha nagyobbakat szeretnétek,akkor kevesebb gombócot csináljatok.

180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

Cukormáz:

1 tojás fehérjét felverünk 8 dkg cukorral. Belemártjuk a puszedliket és kb. 70-80 fokos sütőben rászárítjuk a mázat. (én nagyjából 1 óráig szárítottam, aztán lekapcsoltam a sütőt és benne hagytam a puszedliket egy éjszakára) 



Megjegyzések