Hamis fanta szelet

 Azért hamis, mert nem fantával, hanem narancslével készül és az erdeti recepttel ellentétben itt a túrós krémhez én kevertem egy kis laktózmentes tejszínhabot. 🙂

Azt kell,hogy mondjam, egyáltalán nem lehet észrevenni,hogy nem üdítővel, hanem gyümölcslével készült. 

A piskóta szuper puha, a túrókrém habos, a narancsos réteg pedig ad egy kis fanyarságot a sütinek.



Hozzávalók: 

Piskóta:

2 evőkanál rizsliszt 

2 evőkanál Schar farina liszt  

2 evőkanál holland kakaópor

6 tojás

6 evőkanál cukor

2 csapott kiskanál sütőpor

Csipet só 

3 evőkanál olaj 

A tojások fehérjét felverjük 4 evőkanál cukorral és a csipet sóval. 

A tojások sárgáját  kikeverjük 2 evőkanál cukorral és az olajjal. Fakanállal óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a liszteket, kakaóport és a sütőport.

Óvatosan fakanállal összeforgatjuk és sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb 20 percig sütjük.

Túrós krém: 

25 dkg laktózmentes túró 

4 evőkanál cukor 

1 citrom reszelt héja 

1-2 evőkanál citromlé

13 dkg margarin 

250 ml laktózmentes tejszín 

A túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal,majd a margarint is belekeverjük (vegyük ki előbb a hűtőből, hogy puhább legyen). Adjuk hozzá a citrom levéből 2 kanállal. 

A tejszínt felverjük és hozzákeverjük a túrós krémhez,majd a piskótára szép egyenletesen elkenjük. 

Mielőtt rákenitek, kóstoljátok meg és igény szerint tehettek még hozzá citromlét vagy cukrot.


Narancsos réteg 

7dl narancslé (ha 100%-os narancslét használtok, tegyetek bele kicsit több cukrot) 

4 evőkanál cukor 

2 csomag vaníliás.pudingpor 

Csomómentesre keverjük a hozzávalókat és sűrűre főzzük. Ha kihűlt,de még folyik, ráöntjük a túrós rétegre és a hűtőben pihentetjük legalább egy órát. 


7dl narancslé 

2 vaníliás pudingpor 







Megjegyzések