Azért hamis, mert nem fantával, hanem narancslével készül és az erdeti recepttel ellentétben itt a túrós krémhez én kevertem egy kis laktózmentes tejszínhabot. 🙂
Azt kell,hogy mondjam, egyáltalán nem lehet észrevenni,hogy nem üdítővel, hanem gyümölcslével készült.
A piskóta szuper puha, a túrókrém habos, a narancsos réteg pedig ad egy kis fanyarságot a sütinek.
Hozzávalók:
Piskóta:
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál Schar farina liszt
2 evőkanál holland kakaópor
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 csapott kiskanál sütőpor
Csipet só
3 evőkanál olaj
A tojások fehérjét felverjük 4 evőkanál cukorral és a csipet sóval.
A tojások sárgáját kikeverjük 2 evőkanál cukorral és az olajjal. Fakanállal óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a liszteket, kakaóport és a sütőport.
Óvatosan fakanállal összeforgatjuk és sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Túrós krém:
25 dkg laktózmentes túró
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál citromlé
13 dkg margarin
250 ml laktózmentes tejszín
A túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal,majd a margarint is belekeverjük (vegyük ki előbb a hűtőből, hogy puhább legyen). Adjuk hozzá a citrom levéből 2 kanállal.
A tejszínt felverjük és hozzákeverjük a túrós krémhez,majd a piskótára szép egyenletesen elkenjük.
Mielőtt rákenitek, kóstoljátok meg és igény szerint tehettek még hozzá citromlét vagy cukrot.
Narancsos réteg
7dl narancslé (ha 100%-os narancslét használtok, tegyetek bele kicsit több cukrot)
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás.pudingpor
Csomómentesre keverjük a hozzávalókat és sűrűre főzzük. Ha kihűlt,de még folyik, ráöntjük a túrós rétegre és a hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
7dl narancslé
2 vaníliás pudingpor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése