Túrós ribizlis falatkák

 Házi túró rudi, falatka formában 🙂

Persze pont nem sikerült úgy félbe vágni,hogy rendesen látszódjon a ribizli,de esküszöm benne van és nagyon jó 😅😬😍



Hozzávalók: 

25 dkg laktózmentes túró

75g porcukor (ízlés szerinti változhat, kóstoljatok😉)

1 evőkanál citromlé

1/2 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor 

1 csapott evőkanál zselatin + 2-3evőkanál víz

Gyümölcs vagy lekvár, jelen esetben fagyasztott ribizli 

+250g étcsokoládé a mártogatáshoz

A ribizli  és a zselatin kivételével mindent jól elkeverünk.

A zselatint felmelegítjük a vízzel. Amikor már jó meleg és feloldódott (ne forraljuk), hozzáöntjük a túróhoz és ismét jól elkeverjük.

Ha nagyon folyik,akkor pár percre tegyétek hűtőbe,mert nehéz lesz feltekerni.

Kiterített folpack-ra téglalap formában elkenjük a túrót. Hosszában egy csíkban rátesszük a gyümölcsöt vagy a lekvárt,majd a folpack segítségével feltekerjük. 

(Legközelebb biztosan több gyümölcsöt teszek bele,mert nagyon jól illik hozzá)



Néhány órára fagyasztóba tesszük,amig teljesen megkeményedik.

A csoki 2/3 részét vízgőz felett felolvasztjuk,majd levesszük a tűzről és beletesszük a maradék csokit is apró darabokban. Addig kevergetjük,amig el nem olvad a csoki teljesen. ( Ezzel temperáltuk is)

A fagyott túrós rudat feldaraboljuk és egyenként beleforgatjuk a csokiba.



Hűtőben tároljuk, de valószínűleg nagyon gyorsan elfogy majd 🙂

🎀 Tipp: ha vékony túró rudi szerű formát szeretnétek,akkor érdemes ketté osztani a masszát és 2 részletben feltekerni. Úgy vékonyabb rudat lehet belőle készíteni.

Megjegyzések