Házi túró rudi, falatka formában 🙂
Hozzávalók:
25 dkg laktózmentes túró
75g porcukor (ízlés szerinti változhat, kóstoljatok😉)
1 evőkanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál zselatin + 2-3evőkanál víz
Gyümölcs vagy lekvár, jelen esetben fagyasztott ribizli
+250g étcsokoládé a mártogatáshoz
A ribizli és a zselatin kivételével mindent jól elkeverünk.
A zselatint felmelegítjük a vízzel. Amikor már jó meleg és feloldódott (ne forraljuk), hozzáöntjük a túróhoz és ismét jól elkeverjük.
Ha nagyon folyik,akkor pár percre tegyétek hűtőbe,mert nehéz lesz feltekerni.
Kiterített folpack-ra téglalap formában elkenjük a túrót. Hosszában egy csíkban rátesszük a gyümölcsöt vagy a lekvárt,majd a folpack segítségével feltekerjük.
(Legközelebb biztosan több gyümölcsöt teszek bele,mert nagyon jól illik hozzá)
Néhány órára fagyasztóba tesszük,amig teljesen megkeményedik.
A csoki 2/3 részét vízgőz felett felolvasztjuk,majd levesszük a tűzről és beletesszük a maradék csokit is apró darabokban. Addig kevergetjük,amig el nem olvad a csoki teljesen. ( Ezzel temperáltuk is)
A fagyott túrós rudat feldaraboljuk és egyenként beleforgatjuk a csokiba.
Hűtőben tároljuk, de valószínűleg nagyon gyorsan elfogy majd 🙂
🎀 Tipp: ha vékony túró rudi szerű formát szeretnétek,akkor érdemes ketté osztani a masszát és 2 részletben feltekerni. Úgy vékonyabb rudat lehet belőle készíteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése