A nokedlit nálam mindig nagyon szélsőséges dolog volt,ugyanis egyszer nagyon szuperül sikerült, máskor pedig a kuka lakott jól vele. (Az okát a mai napig sem tudom 🤷)
Eddig csak rizslisztből készítettem, ma viszont kipróbáltam Schar lisztekkel és meg kell, hogy mondjam, számomra tökéletes lett ❤️
Hozzávalók:
- 10 dkg Schar Farina liszt https://torokcsoki.hu/Schar-farina-glutenmentes-lisztkeverek
- 10 dkg Schar mix B kenyérliszt https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-B-glutenmentes-lisztkeverek
- 1 kiskanál tápióka keményítő
- 2 tojás
- 1 kiskanál só
- 2 dl viz
Összekevertem a hozzávalókat, egy edénybe feltettem a vizet melegedni. (amíg felmelegedett, állt egy kicsit a tészta,így lett pont jó állaga)
Két részletben kiszaggattam a forró vízbe, amikor feljött a tetejére, vártam 1-2 percet, közben átkevertem. Leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem és már kész is lett.
Tényleg nagyon finom. Nálam mostantól ez lesz" A NOKEDLI "😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése