Nagy kedvencünk a kakaós csiga, különösen ha puha és mellé még jó kakaós is 😋
Egy tálba mértem a lisztet, közepére szórtam az élesztőt,majd a cukrot. A langyos tejet ráöntöttem és hagytam 2-3 percig állni.
Hozzáadtam a joghurtot, tojást, az utifűmaghéjat, a burgonyapelyhet és a fahéjat.
Nagyjából összedagasztottam,majd belekevertem az olvasztott margarint is. Jól elkevertem és hagytam nagyjából 1 órát kelni.
Olajozott szilikon lapra borítottam, kicsit ellapítottam olajos kézzel, aztán rátettem egy szilikonos sütőpapírt és igy kinyújtottam egy nagy téglalap alakúra.
Lehúztam a sütőpapírt. A töltelékhez a kakaóhoz adtam pár ml vizet. Nem mértem,mert tényleg nagyon óvatosan,apranként adagoltam( de nagyjából 40-50 ml lehetett),majd kevertem, aztán amikor már kenhető krémes állagú lett(kb. Nutella állagú), elkentem egyenletesen a tésztán. Rászórtam a cukrot és meghintettem fahéjjal. Feltekertem a szilkonlap segítségével, majd cérnával ujjnyi vastagra szeleteltem. Sütöpapíros tepsibe tettem és nagyjából 1 órat hagytam kelni.
180 fokon 25 perc alatt megsütöttem.
Amikor kivettem mindegyik csigát meglocsoltam laktózmentes tejjel.
Szuper puha, jó ízű csigák lettek!! 🤩
Megjegyzések
Megjegyzés küldése