Isler glutén, tej, tojás nélkül

Nem éppen nyári desszert, de annyira finom,hogy bármelyik évszakban szivesen fogyasztjuk😋  .....egyébként sokkal finomabb,mint ahogy kinéz🙃 (nem volt elég csoki itthon, így nem lett tökéletes a csoki burkolás)🤷

‼️ Gluténmentes

‼️ Tejmentes 

‼️ Tojásmentes 

Az alap recept Kiss Dóri blogjáról való, én csak egy kicsit változtattam rajta. Szuper recept! Irtó finom és több napig is eláll! Nem lesz kemény, sőt,csak jobb lesz,ahogy összeérnek az ízek😋


Készítettem már teljesen rizslisztből is, úgy is finom, viszont akkor kissé jobban morzsálódik. 



Nekem 10 nagyobb és 10 kisebb isler jött ki ebből a mennyiségből.

⭐Hozzávalók:

150g rizsliszt

 https://torokcsoki.hu/Rizsliszt

100g Schar mix it! liszt

 https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-IT-glutenmentes-lisztkeverek

50g Schar mix C süteményliszt 

https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-C-glutenmentes-lisztkeverek

150g darált dió

85g porcukor 

230g Liga margarin 

1 csipet só 

+ Lekvár

+ 300 g Étcsokoládé +1-2 evőkanál olaj


1. Összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük legalább fél órát,de ha 1 órát,az sem baj 😉 

2. Kinyújtjuk kb. 0.5 cm vastagsagúra és kiszagatjuk kör alakúra(vagy amilyenre szeretnénk). Sütőpapíros tepsibe tesszük. Én ilyenkor beteszem még nagyjából 5-10 percre tepsivel együtt a hűtőbe, különösen nyáron,amikor meleg van a konyhában.

3. 180 fokon 18 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni.

4. Megtöltjük lekvárral. ( Nálam ez most frissen főzött eperlekvár volt) Hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.



5. A csoki 2/3-át gőz fölött megolvasztjuk,majd beletesszük a maradék csokit és addig kevergetjük,amíg szép egynemű nem lesz a csokoládénk (ezzel temperáljuk🙂). Adunk hozzá 1 kiskanálnyi olajat, elkeverjük és bevonjuk vele az islereket.

6. Hűtőben hagyjuk, amíg a csokoládé meg nem dermed.




Megjegyzések