Barackos vaníliás szelet

 


Hozzávalók: 

Kakaós piskóta:

(25x30cm a tepsi) 

6 tojás

6 evőkanál cukor 

5 evőkanál Schar Mix it! liszt ( rizsliszttel is helyettesíthető)

1 púpos evőkanál holland kakaó

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál cukorral.

2. A fehérjét felverjük 4 evőkanál cukorral. Fakanállal belekeverjük óvatosan a sárgáját.

3. Majd a lisztet és a kakaóport is beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük. Sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük.

4. 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.

🎀‼️ Ez a mennyiség 1 db piskótához elég, de a süteményhez kettőt kell sütni ‼️🎀

Krém: 

2 vaníliás puding 

7 dl mandulatej vagy más növényi tej 

7 evőkanál cukor 

4 dl tejszín (lehet laktózmentes vagy tejmentes is)

1 db konzerv barack ( természetesen igazi barackkal még finomabb🙂)

⛱️Elkészítés: 

1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Kihűtjük.

2. Felverjük a tejszínhabot. (Ha laktózmentes tejszint használtunk, akkor abba tegyünk még 2 habfixálót)

3. Keverjük össze a két krémet.

4. Vágjuk kis darabokra a barackot,majd keverjük bele a krémbe.

🍰Összeállítás:

Az első kakaós piskótára tegyük rá a krémet,majd helyezzük rá a másik piskótát is.

🍓🍒🍌🍋Gyümölcsökkel díszíthetjük a tetejét.

Én tettem a tetejére egy kis tortazselét, amit a csomagolás leírása szerint készítettem el. A piskóta beszívta kissé, de egyáltalán nem bántuk 😄

Jó étvágyat hozzá! 







Megjegyzések