Sztrapacska

 Túrósan, káposztásan, tejföllel, pirított szalonnával... Mindenki másképp szereti😍

Az alaprecept Cserepes Ágnes munkája💚, én csak néhány apróságot változtattam rajta.

- gluténmentes

- tejmentes



Hozzávalók: 

- 80 dkg hámozott burgonya (reszelve vagy késes aprítóban pépesítve)
- 30 dkg Nutri free mix per pane liszt
- 15 dkg rizsliszt ( https://torokcsoki.hu/Rizsliszt)
- 2 tojás
- 1 kiskanál utifűmaghéj (elhagyható)
- 1 evőkanál só
+Pici víz

A hozzávalókat (ragacsos) tésztává gyúrjuk.

Ha nagyon kemény a tészta tegyünk bele annyi vizet,hogy kissé lazább állaga legyen, de ne legyen folyós! Forrásban lévő sós vízbe teszünk egy kis darab tésztát, ha szétfől, tegyünk bele még lisztet vagy végső esetben még egy tojást.

Ha a megfőlve nagyon keménynek érezzük,akkor tegyünk még vizet a tésztába.

Ha feljött a víz tetejére, még kb. 2 percig főzzük, szedjük ki és öblítsük le hideg vízzel,hogy ne tapadjon össze.

Jó étvágyat hozzá! 

Megjegyzések