Muffin gluténmentesen

Néhány éve egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet (búzalisztes verzióban), ami azóta is alaprecept nálunk. 
Rengeteg muffin receptet próbáltam már, de nekem eddig ez a legtutibb 😋 és ami a legjobb, hogy "gluténmentesítve" is ugyanúgy megállja a helyét 😉
Mivel krémet (idő hiányában) nem sikerült rátenni, így nem épp a legfotogénebb süti, de az íze tényleg nagggyon jó! 😀

Recept: 
 - 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 kis doboz laktózmentes joghurt
 ( rizstejszínnel is helyettesítettem már -igy tejmentes lesz-és működött!)
- 10 dkg olvasztott margarin
- vanília (elhagyható)
- 25 dkg Gluténmentes süteményliszt (nálam most 17 dkg Nutri free mix per Dolci es 8 dkg Schar Mix it! ) https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-IT-glutenmentes-lisztkeverek )
- 1 csomag sütőpor
+ 1 evőkanál kakaó 
+ fagyasztott áfonya és ribizli ( opcionális😉)

Elkészítés: 

1. A tojásokat habosra verjük a cukorral.
2. Hozzáadjuk a joghurtot,majd az olvasztott margarint. Elkeverjük.
3. Beletesszük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
4. Óvatosan belekeverjük a finomságot,amit épp szeretnénk. ( Gyümölcs, csoki, laktózmentes túrórudi darabok..)
5. Kiadagoljuk a formákba, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.




Megjegyzések