Gyümölcsös "tejberizs" mandulatejjel




Nagy kedvenc nálunk a tejberizs. 

Szoktam készíteni laktózmentes tejjel, de gyakran használok mandula- , illetve rizstejet is hozzá. 

Természetesen sok- sok gyümölcsöt teszek bele, amitől még ízletesebb lesz. 

Ha időm engedi, készítek hozzá egy kis gyümölcsös szószt is (ezt később részletesen is leírom majd), ami igencsak feldobja 👍



Hozzávalók:

- 1 bögre (250ml) rizs

- 2.5 börge víz

- 4 dl mandulatej

- 1 csomag gluténmentes vaniliás pudingpor (főzős)

- 1 csomag vaniliás cukor

- cukor ízlés szerint

- 1-2 csipet fahéj

- reszelt citromhéj

- gyümölcs (itt erdei gyümlcsöt használtam, de tehetünk bele darabolt almát, körtét, meggyet is)


Elkészítés:

1. Először a vízzel puhára főzzük a rizst.

2. A mandulatejet összekeverjük a pudingporral, cukorral és a vaniliás cukorral.

3. A megfőtt rizshez öntjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcs darabokat, a fahéjat és a citromhéjat. 

4. Addig főzzük amig besűrűsödik. 

5. Tetejét gyümölcsökkel vagy vegán tejszínhabbal is díszíthetjük.


✅ Aki fogyaszthat laktózérzékenyek készítheti természetesen laktózmentes tejjel és laktózmentes tejszínhabbal is!

Megjegyzések