Gluténmentes"Lasagne"

 Azért idézőjeles, mert nem a megszokott téglalap alakú Lasagne tésztából készült,hanem csavart tésztából 🙂

Ettől függetlenül nem igazán különbözik a lasagne-tól 😀


Recept:

- 500 g gluténmentes fusilli (csavart tészta) https://torokcsoki.hu/Risolino-rizsteszta-fusilli

- 1 kg darált hús

- só, bors, bazsalikom, babérlevél, fokhagyma

- olivaolaj 

- 2 fej vöröshagyma apróra vágva

- ketchup/ darabolt paradicsom/ sűrített paradicsom 

+ Laktózmentes trappista sajt

Besamel mártás:

- 7 dkg margarint 

- 7 evőkanál rizsliszt (https://torokcsoki.hu/Rizsliszt )

- 7 dl tej ( nálam 3 dl laktózmentes tej és 4 dl rizstej)

- só, bors, szerecsendió

Elkészítés: 

1. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst és lepirítjuk.

Közben kifőzzuk a tésztát.

2. A húst ízlés szerint fűszerezzük, rátesszük a sűrített paradicsomot( vagy a darabolt paradicsomot/ ketchupot) egy kis vizet öntünk alá és összefőzzük.

3. Elkészítjük a besamel mártást.

A margarint lassú tűzön megolvasztjuk, rátesszük a rizslisztet, kicsit pirítjuk, majd lassanként hozzáöntjük a tejet, fűszerezzük és besűrítjük.

4. Tepsibe vagy tűzálló üveg tálba rétegezzük.

Alulra kerül a besamel, rá a tészta, majd a darálthúsos szósz. Retegezzük igy, amig el nem fogy. Legfelülre a paradicsomos szósz kerüljön, aztán egy jó nagy adag reszelt reszelt sajttal terítsük be a tetejét 😋

Jó étvágyat hozzá! 

❗ Tejmentesen is elkészíthető, ha a besamel mártásnál a tejet növényi tejre cseréljük és a tepsi tetejére növényi sajtot szórunk (ebből érdemesebb az olvadós fajtát rátenni, mert van,amelyik hő hatására gumis állagú lesz.

A növényi sajtnál,ha azt szeretnénk,hogy jó olvadós legyen, reszelés után keverjük össze egy kis rizskrémmel és úgy tegyük rá az ételre.




Megjegyzések