Gluténmentes Gofri tej nélkül

 

Kisebbik "mazsolám" minden túlzás nélkül rajong a bogyós gyümölcsökért (IS😅 meg a legtöbb dologért ami az ő szavaival élve "nyamnyam"😂). Amint meglátja az erdei gyümölcsöket, szemét tágra nyitja és pocakját simizve , nagy vigyorral, hatalmas lendülettel indul, hogy betermelje az egészet 😅 sikerül pár darab gyümit félreraknom, így azokat gyorsan beledobáltam a gofri tésztába és meg kell, hogy mondjam, Naggyon jó lett!! 

A tészta önmagában sütve kívülről ropogós, belül pedig puha,ha sütés után rácsra tesszük. 

Gyümölcsökkel gazdagítva nem lesz annyira roppanós a külseje,de mindenképpen jó ízt ad neki!



Hozzávalók: 

- 20dkg Schar mix it liszt (https://torokcsoki.hu/Schar-MIX-IT-glutenmentes-lisztkeverek )

- 1 csomag vaníliás cukor 

- 1 evőkanál cukor 

- 1 csipet só, pici fahéj

- 1 csomag sütőpor

- 2 tojás

- 1 alma lereszelve 

- 2 dl mandulatej vagy laktózmentes tej

- 50 g tejmentes margarin 

+ Bogyós gyümölcsök


1. A lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót összekeverjük.

Beletesszük a tojások sárgáját, a reszelt almát és a mandulatejet is. Csomómentesre keverjük.

2. Felolvasztjuk a margarin,majd azt is hozzá keverjük.

3. A tojások fehérjét habbá verjük és fakanállal összekeverjük a lisztes tésztával.

4. Felforrósítjuk a gofri sütőt, beleteszünk 1-2 kanál tésztát és megsütjük. 

Porcukorral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy lekvárral tálalhatjuk.


Megjegyzések