Édes-savanyú bundás csirkemell

 Szójaszósszal vagy nélküle, sima bundában, szezámmagosan... sokféleképpen készülhet.

Személy szerint én nem vagyok oda a szója-, ill. a worcester szószokért, ezért nálunk szokott lenni egy egyszerű édes-savanyú és egy szószos változat is, a gyerekek pedig csak sima bundásan eszik.



Recept:

- 2 nagy csirkemell

 - só, bors 

Bundához:

- 3 tojás felverve

-só, bors

-2 evőkanál étkezési keményítő ( https://torokcsoki.hu/Kukoricakemenyito )

- 1 kiskanál sütőpor

- rizsliszt (https://torokcsoki.hu/Rizsliszt )

Édes- savanyú máz

- 1 evőkanál ketchup

- 1 evőkanál méz

- 2 evőkanál cukor 

Innentől opcionális, aki szereti, annak mehet bele még: 

- 1 kiskanál szójaszósz 

- 1 kiskanál worcester szósz

+ Rizs

- 1 bögre rizs

- 2.5 bögre víz

- pici só

Elkészítés:

1. Felkockázzuk a húst, beletesszük egy műanyag edénybe, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.

Közben megfőzzük a rizst.

2. Felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, majd csomómentesre keverjük. Annyi rizslisztet tegyünk még hozzá, hogy nagyjából palacsintatészta állaga legyen. (Ha vastagabb bundát szeretnétek,akkor legyen sűrűbb a tészta)

Amikor már csomómentes, ráöntjük a husira és jól átkeverjük,hogy mindenhova kerüljön belőle.

3. Most jön a türelem játék 😉😀 Minden egyes pici kocka husit kisütünk forró olajban és lecsepegtetjük.

4. A mázhoz összeforraljuk a hozzávalókat és beleforgatjuk a húst.

5. Főtt rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá! 
















Megjegyzések